MINUS.PLUS – Promo (4 tracks)

Slechts acht maanden geleden werd het Amsterdamse MINUS.PLUS opgericht. Na twee maanden ideeën op gedaan te hebben sloten ze zichzelf wekelijks op in de studio, dit met als resultaat vier nummers. Al snel weten de heren en dame dat ze de nummers niet willen verkopen, maar ter promotie willen gebruiken. De opgenomen mp3’s zijn via netwerksites en uiteraard hun eigen website gratis te downloaden. Dit met succes; na één dag waren de songs al zeshonderd keer beluisterd op de player van de Myspace en waren de reacties overweldigend positief. Ook de interesse van de Aardschok was gewekt en de nummers werden snel gedownload van de website.

 

Wanneer een band zo kort bijeen is en al zo snel een studio induikt bereidt je je automatisch voor op slechte opnamekwaliteit, valse zangers en muzikanten die niet op elkaar ingespeeld zijn. Gelukkig wordt duidelijk dat dit bij MINUS.PLUS anders is gesteld; vanaf de eerste klanken wordt duidelijk dat we hier met een professionele groep hebben te maken, die weten wat ze doen. Samen maken ze screamo (te vinden tussen hardcore punk en emo), wat zich kenmerkt door een schreeuwerige zanger. Een genre wat momenteel erg populair is in Amerika en Engeland, maar waar in Nederland weinig bands tegen aan durven te boksen.

De vier nummers die de band voorschotelt zijn divers genoeg om de band een eigen gezicht te geven. We horen een mix van zware riffs, catchy melodieën, percussie beats, digitale samples, screams en cleane vocalen met contrast als het hoofd thema. Zo is het nummer ‘I Think I’ve Lost All Of My Love’ enorm agressief terwijl ‘<3 Song’ weer een andere kant van de band naar voren brengt; harde catchy rock.

Met de vier nummers zal het Amsterdamse geheim snel de rest van Nederland kunnen begroeten. Open voor platenmaatschappijen staan ze en de verzoeken zullen ongetwijfeld snel binnenkomen. Veel fans van het genre hebben hun weg reeds naar hun MySpace kunnen vinden en tijdens de optredens zingen velen luidkeels mee. Nu is het tijd voor de rest; MINUS.PLUS is een band die het verdient om door een groter publiek gehoord te worden.

Score: 8/10

Website: http://www.minus-plus.nl/