Soulsteeler – In a Glow of Crimson Red

 

Het Belgische “Soulsteeler” doet met deze gloednieuwe demo, “In a Glow of Crimson Red”, zijn naam alle eer aan. Door hun heerlijke melodieuze power metal, zullen ze heel wat zieltjes kunnen winnen.

Laat het label melodieuze power-metal u echter niet afschrikken. Soulsteeler brengt met deze demo een pot stevige melodieuze metal. Riffs die doen denken aan het schitterende Iced Earth ten tijde van “Night of the Stormrider” komen veelvuldig voor, aangevuld met een keyboardlijn die het geheel wat melodischer maken.

 

Verwacht ook geen hoge uithalen van zanger Johan De Bruyn. Hij beschikt namelijk over een diepe wat mysterieus klinkende stem, die de nummers een donkere tint geven. Ook op instrumentaal vlak krijgen we heel wat lekkers voorgeschoteld. Naast de heerlijke power-riffs, krijgen we af en toe ook een niet onaardige solo te horen, zowel van de Jeroen Dhondt (lead-gitaar), als van Raf Nijs (Keyboards).

 

Het is moeilijk om uit de vier volwaardige nummers een hoogtepunt te kiezen, door het algemeen hoge niveau. Soulsteeler bewijst met deze, een dikke 20 minuten durende, demo, dat de belgische scene nog heel wat verborgen parels op zijn bodem verbergt. Gelukkig komen er hiervan steeds meer boven drijven, waardoor ik veelvuldig kon genieten van dit prachtstuk. Laat ons hopen dat deze band binnenkort heel wat podia mogen onveilig maken.

 

Website:  http://www.soulsteeler.com/