Blooddrenched – Silent Kill

Blooddrenched is een band uit Berlicum / 's-Hertogenbosch, bestaande uit Teun v.d Boom (Vocals) Melvin Koolen (Drums) Puck Wildschut (Bass) Martijn Spierings (Gitaar) en Kevin v.d Ven (Gitaar) .

Hun EP "Silent Kill" bestaat uit vier nummers

  1. Silent Kill
  2. God creates war
  3. True Nature
  4. The wrong imagination

Naar eigen zeggen klinken ze als o.a Arch Enemy, Mastodon, Devildriver, Lamb of God, Carcass, Bloodbath, Opeth, Hypocrisy, Sepultura, Chimaera en The Black Dahlia Murder.

Blooddrenched is een combinatie tussen Thrash en Nu-Metal met een typische Deathmetal zanger.

De EP klinkt lekker lomp midtempo afgewisseld met het snellere gitaarwerk. Zeker muziek om op te moshen of lekker te headbangen. Het valt me op alle nummers erg springerig klinken, dit door de gitaarrifs en drums. Daarbij zijn het ook verschillende stijlen door elkaar. De band doet me denken aan de oude cd van Devildriver met een vleugje Sepultura…

Op het ene stuk pakt het springerige, lompe wat beter uit dan het andere. Niet mijn ding, vooral de zanger mag van mij wel wat minder lomp. Afwisseling in de nummers is goed, er is zeker genoeg contrast. Van snel tot lomp en weer terug. Al zijn de nummers veel wat hetzelfde, vrij eentonig.

Naar mijn mening moet deze band zichzelf nog meer ontdekken, maar zijn op de goeie weg. Ook staat op hun myspace (http://www.myspace.com/blooddrenchedmetal ) dat ze inmidels een tweede gitarist hebben, ik ben benieuwd hoe dat klinkt…

65/100