MY OWN ARMY – selftitled

My own Army is een viermans rockband afkomstig uit Zuid Holland. Als invloeden noemt men in de goed uitziende promo flyertje bands als Editors, Tea Party, The Mission en Pearl jam. Eens kijken wat de heren ons voorschotelen.

Deze 3 track demo trapt af met het slepende Crossed Fingers. Gelijk valt op dat de band gekozen heeft voor een degelijke productie en een goed geluid. de gitaren staan lekker vooraan in de mix en de sterke zang van frontman Herman de Kok komt hier goed naar voren. de invloeden die de band in de flyer noemt zijn te rechtvaardigen, maar de band laat een sterk en fris nieuw geluid horen.

Met het nummer On our own lijkt de band wat gas terug te nemen, maar halverwege zwelt het nummer aan tot een pakkende rocktrack. Naast dat de heren muzikaal de zaken goed voor elkaar hebben, blijkt vooral uit dit nummer dat de band tekstueel ook het nodige te melden heeft.

Afsluiter van de schijf is de track The competition. een stevige rocktrack waarbij de zanger een vette knipoog richting Eddie Vedder van Pearl jam geeft, en voorwaar, hij komt er redelijk in de buurt. Daarnaast laat de band in dit nummer ook de individuele bandleden de ruimte om te laten horen wat ze in huis hebben, en blijkt andermaal dat My Own Army bestaat uit leden die een zeer goed instrumentbeheersing hebben.

De band prijst zich op de flyer aan als een energieke rockband, en weet dat voor een groot deel prima over te brengen via dit schijfje. Het maakt nieuwsgierig om de heren ook eens live aan het werk te gaan zien. De agenda voor aankomend jaar is nog niet heel erg goed gevuld, maar misschien dat de heren organisatoren middels deze demo wakker geschud kunnen worden??

Eindcijfer   85 uit 100

Tracklist

  1. Crossed Fingers
  2. On Our Own
  3. The Competition

On the internet: www.myownarmy.nl  of  www.myspace.com/myownarmyrocks