Burn the iris- Burn the iris

Burn the iris werd opgericht in 2006 en voor mij is deze 3-track demo de eerste kennismaking met de band uit Eindhoven. op dit schijfje krijg je een degelijk portie deathmetal voorgeschoteld vanaf de eerste track.

Burn the iris bestaat uit:

  • Richard Spierings – Vocals
  • Robin de Boer – Gitaar
  • Yuri Zevenbergen – Gitaar
  • Marc Gerrits – Basgitaar
  • Erwin van Diessen – drums

Vanaf de eerste track " Willing to erase" is het wederom genieten voor de fans van deathmetal. Geen brij van hersenloze herrie, maar een mix van tempo en zware stukken. Het geluid is prima te noemen en dus verveelt deze demo voor geen minuut.

De band noemt zelf bands als Messhuggah en Killswitch engage als voorbeelden, wat ook wel te horen is. Mijn absolute favoriet van dit schijfje is de afsluiter van de demo, het nummer " The red poetry". Gewoon geweldig! Ik hoop dan ook in de toekomst meer van deze band te horen.

 

Mocht je meer informatie willen over Burn the iris, ga dan eens kijken op http://www.myspace.com/burntheiris of op hun website http://www.burntheiris.com