Conteched-Criminal Industry

Om een beeld van 'Conteched' te vormen kun je het beste hun website bezoeken.In eerste instantie denk je de verkeerde site te hebben. Ik kon een lach niet onderdrukken,positief bedoeld want de site ziet er professioneel uit en het idee is erg origineel. De band stelt zichzelf namelijk voor als een high-techbedrijf dat handelt in 'corporate metal' en de bandleden worden voorgesteld als werknemers met een gespecificeerde functie. Hebben we hier te maken met een hobby-bandje of serieuze musici??

Maar nu de demo Cd. Met drie tracks wel erg kort, een dikke tien minuten. Je hoort gelijk dat er veel aandacht is besteed aan de kwaliteit. De eerste track, Mr.Conman, (ik kan vergelijken nu eenmaal niet laten), doet me denken aan Rammstein met een rauwere zangstem. Dit geldt ook zeker voor track twee: Predator. De zangstem zou ook in Trash- en zelfs Hardcore-metal niet misstaan.De tempowisselingen in deze track zorgen voor een welkome afwisseling.Track drie: War Paint, geeft denk ik een goed beeld van waar de band voor staat: veel synthesizer en samples en slepend gitaarwerk. Voor mij ook het sterkste nummer.

Ik denk dat deze Cd veel metalfans zal bekoren en eigenlijk ben ik nieuwsgierig naar meer want tien minuten is te kort voor een objektief oordeel. Dus het antwoord op de eerder gestelde vraag: dit moeten serieuze musici zijn!!! 

website Conteched: http://www.conteched.com