De Tarrels – Crave This!

Ooit gehoord van “Tarrels”? Ik was zo benieuwd dat ik op internet zocht naar de betekenis van dit woord en kwam er al snel achter; Tarrels zijn stukjes stront die in een niet geschoren bilspleet achterblijven na het iets te nonchalant afvegen van de anus. Prachtige benaming voor een rauw klinkende punkband dus; ik wist gelijk dat ik met een idioot stel muzikanten te maken kreeg. De Tarrels zijn sinds 2006 bezig met het schrijven van klereherrie en stuurden de prachtig ogende promo in met 7 korte tracks. Punk moet echt in je zitten om het goed te vinden (wat bij mij niet het geval is) maar toch luister ik zonder problemen het hele album. De rauwe sound spreekt me aan en er wordt foutloos in hoog tempo geknald. Voor mij is het gunstig dat de tracks gemiddeld maar 2 minuten duren, waardoor ik snel door het album heen speel. Alle tracks zijn voorzien van engelse lyrics die constant (hoe kan het ook anders met punk) tegen alle autoriteiten aanschoppen. Deze linkse rakkers zijn pissed op iedereen en vooral op de consumptiemaatschappij, maar is het niet heeeerlijk om een dikke Randall top te hebben staan waar je je Razorback op inprikt?

De promo is voorzien van een eenvoudig postertje waar de teksten op geprint zijn. Leuke accessoire waarop je kan nalezen waar de band zich druk om maakt. Na de 7 korte tracks is een korte pauze ingelast, waarna een (hidden) track losbarst met neerlandsche vocalen. Erg cool!!! En wanneer ik na enige twijfel hoor dat de mannen gezamenlijk “RITA IS KUT” brullen verschijnt er een brede glimlach op mijn gezicht. Niet helemaal up-to-date, maar wel erg gaaf.

Gezien de energie van de plaat en de ambiance op een punkconcert of –festival slagen de deelnemers van De Tarrels met vlag en wimpel. Dit gaat live een fantastische pit opleveren, waar bloed, bier en stront de scepter zwaaien. Al met al een prima product van deze jonge band, maar de volgende plaat mag van mij iets serieuzer en iets meer afbuigend naar de hardcore.

De band is te horen op myspace (onder de nieuwe naam “This Routine is Hell”):
http://www.myspace.com/thisroutineishell