TOM GABRIEL FISHER VERLAAT CELTIC FROST

Zanger/gitarist TOM GABRIEL FISHER heeft CELTIC FROST verlaten. Er was, aldus het persbericht, te veel wrijving ontstaan op het persoonlijk vlak tussen de bandleden. „Ik ben diep teleurgesteld”, aldus Fisher. „Celtic Frost was weer mijn lust en mijn leven, en ik was bereid er bergen werk in te stoppen. Het album ‘Monotheist’ (verschenen in 2006) zag ik als een nieuwe start voor de band, en ik zat vol ideeën voor een volgend album. De band bestond helaas uit drie individuen, en ik was er daar slechts één van. Er was geen andere optie dan op te stappen.” Het vertrek van Fisher heeft ook gevolgen voor een aantal festivals waar de band als headliner geprogrammeerd stond. Het Duitse Rock Hard moet op moment van schrijven zijn vervanger nog bekend maken. Roadburn, in de Tilburgse 013, heeft als vervanger op 19 april het Noorse ENSLAVED geboekt.