HEADHAUNTER – Fueled By Chaos

De derde release van de Dordrechtse band Headhaunter is getiteld: Fueled by chaos, en is volgens de bio in minder dan een week in elkaar gezet na een hectisch jaar voor de band.

 

Vier europese tournees, winnen van de Dynamo band battle, finale van de Metalbash en support voor Hatesphere……ik denk dat menig band inderdaad het niet zo druk heeft gehad. En dan ook nog op de proppen komen met een nieuwe, negen tracks tellende cd.

Invloeden die mijns inziens de muziek kenmerken lijken toch de oudere bands als Metallica, Death angel, en Megadeth, strak, ritmisch en met pakkende riffs, een sterke agressieve stem, en goeie afwisselende solo's.

Echt een paar individuele tracks eruit vissen is moeilijk want de kwaliteit is over het geheel bekeken gewoon erg goed, mede door het goede geluid, lekker rauw en direct. ik kan me erg goed voorstellen dat de band al aardig wat live optredens achter de rug heeft, want als de heren het live net zo goed en energiek weten over te brengen als op dit schijfje, dan gaat het publiek wel uit zn plaat.

Kortom, erg lekkere, sterke plaat, niet erg vernieuwend, maar als je houdt van lekkere strakke metal in de stijl van Metallica, en Megadeth is dit een schijfje voor jou. hier kun je je eens lekker op afreageren!!

Eindoordeel : 85 uit 100

Tracks:

  1. Slowly
  2. Point blank
  3. Emo basher
  4. Faces of evil
  5. Barfight
  6. Mind's eye
  7. Fuck you
  8. Guardian of pain
  9. Don't cross me

 

On the net: www.headhaunter.com          or         www.myspace.com/headhaunter