KROSSBREED – Carved In Stone

Begin 2007 had ik het genoegen de tweede demo van dit Belgische gezelschap te bespreken (review). Destijds was ik hiervan danig onder de indruk, eens even kijken of de heren mij met hun nieuwe demo Carved In Stone weer versteld kunnen doen staan.

Opener van dit schijfje van bijna een half uur is "Legacy". Een furieus, gedreven nummer dat laat horen dat de band sinds 2006/2007 verder gegroeid is. Van de eerdere invloeden als Metallica en Sepultura is nog steeds wel iets terug te horen, maar de band laat steeds meer een eigen geluid horen. Nog steeds ligt het tempo vaak hoog, maar meer en meer kiest de band ook voor zijstapjes en rustigere stukjes.

"Leave you bleeding" en nummer 3, het titelnummer Carved in stone,vallen samen te vatten als 1 brok rauwe energie. Slepend en log. Heerlijk om je eens even lekker op uit te leven. goed te horen is dat de band enorm goed op elkaar ingespeeld is. vooral drummer Tom laat hierin een enorm sterk staaltje horen.

Nummer 4, Right where it belongs en afsluiter Means to an end zijn net zulke sterke tracks als de voorafgaande tracks. nummers met een duidelijke kop en staart en een erg sterke inhoud, voorzien van de nodige breaks, fills, en een eigen smoel. ik was over de vorige demo al erg te spreken, maar de heren overtreffen die met dit nieuwe schijfje.

Heren platenbazen, ik denk dat het tijd wordt om eens met Krossbreed te gaan praten. in de fraaie bio staan een paar aardige wapenfeiten van de band (vierde op de Wacken Open Air metal battle), welke aangeven dat dit echt een band is die klaar is voor de grote stap. Aan de muziek kan het niet liggen!!!

Score: 92 out of 100

 

  1. legacy
  2. Leave you bleeding
  3. Carved in stone
  4. Right where it belongs
  5. Means to an end

on the web: www.krossbreed.be     or     www.myspace.com/krossbreed