SKYTAH NAAR DE STUDIO

Momenteel is Skytah bezig met het treffen van voorbereidingen voor de opname van de 2e CD, de opvolger van hun debuut "Gypsy Mentality" dat eind 2006 verscheen (lees hier onze review). Skytah zal in juli 2008 de studio induiken voor dit doel. In verband hiermee zullen in 2008 geen optredens worden ingepland.

Voor de opname van het nieuwe album van Skytah wordt met sessie muzikanten Kris Gildenlöw (bassist) en Remco van der Sluis (drummer) samengewerkt.
Kris Gildenlöw heeft vele albums opgenomen met de Zweedse prog-metal band Pain of Salvation. Verder heeft Kris onder meer gewerkt met Lana Lane (V.S.), Erik Norlander (V.S.) en Dark Suns (DL).

Remco is een zeer gerenommeerde sessiedrummer. Hij heeft onder andere gewerkt met Jan Akkerman, Hans Dulfer, Chris Hinze en Steve Lukather. Het 2e album van Skytah wordt opgenomen met sessie muzikanten, aangezien de voltallige ritme sectie – bassist Laszlo Domokos en Drummer Eelco van der Meer – en Skytah hebben besloten de samenwerking te beëindigen.

Sinds april 2008 is Laszlo Domokos niet langer de bassist van Skytah wegens onverenigbare zakelijke meningsverschillen. En Sinds mei 2008 is Eelco van der Meer niet langer de drummer van Skytah in verband met creatieve meningsverschillen. Skytah zal de virtuositeit van Laszlo en het enthousiasme van Eelco missen. Skytah hecht er waarde aan zowel Laszlo als Eelco veel geluk toe te wensen op hun muzikale pad.

skytah.nl