Red Voodoo – Rock Rock

Red Voodoo is een hardrock (cover)band uit Belgisch Limburg (Bilzen), die dit jaar op veler verzoek een CD met eigen nummers heeft uitgebracht onder de naam “Rock Rock”. Mijn voorspelling is dat de band met deze titel  de originaliteitsprijs waarschijnlijk niet gaat winnen, en met haar muziek al zeker niet. De CD staat vol met simpele, recht toe rechtaan hard rock en het is allemaal niet verheffend wat de twee heren en een dame laten horen.

Zo’n acht jaar geleden speelden drumster Corina, bassist Roger en gitarist Lorenzo al samen in de band 3 ain't bad (3AB), waarna de drie elkaar in 2006 weer hervonden in Red Voodoo. Sinds kort maakt ook keyboardspeler Dave Powels deel uit van de band; voor zover mijn informatie reikt heeft hij niet meegedaan op deze CD.  Dit schijfje zou in de jaren 80 al gedateerd hebben geklonken; met name het drumgeluid klinkt erg blikkerig en zelfs een zolderkamerproductie als deze moet anno 2008 toch echt beter kunnen klinken.

Zoals gezegd is Red Voodoo van origine een coverband, je zou dan tenminste verwachten dat de twee covers die er op deze CD staan er dan bovenuit steken. Maar de afgezaagde Queen song ‘We will rock you’ klinkt tenenkrommend, met name de zang is bij vlagen gewoon vals, en vijf nummers later wordt het zo mogelijk nog meer uitgekouwde ‘hey Joe’ van Jimi Hendrix nog eens geweld aangedaan. Nee, ik kan eigenlijk niks positiefs verzinnen over Red Voodoo. Zelf geeft de band aan niets te pretenderen en gewoon graag muziek te willen spelen. Dat moeten ze ook vooral blijven doen, maar wat mij betreft hoeft de band voorlopig geen CD’s meer op ons af te vuren.

Waardering: 50/100
www.redvoodoo.be
www.myspace.com/redvoodooband

Corina Stokmans – drums
Roger Grossard – bas en zang
Lorenzo Augusti – gitaar en zang
Dave Powels – keyboard en zang