Fullfilled – Fullfilled

Zo'n 2 jaar gelden besloot een groepje vrienden uit de omstreken van Elburg met elkaar een band te beginnen met als motto: lekker beuken, en streven naar een optreden her en der. Op de mensheid wordt nu hun eerste demo afgevuurd…..optredenswaardig?

Tsja, als je in je biografie invloeden als Machine Head, Soulfly/Sepultura, Lamb of God en Testament noemt, leg je de lat voor jezelf wel aardig hoog en ik moet zeggen, dat is deels wel terecht.

Het schijfje schiet namelijk behoorlijk furieus uit de startblokken en vooral de naam Sepultura is er 1 die gelijk als referentiepunt dient. Zanger Evert-Jan Engeltjes klinkt namelijk behoorlijk als Max Cavalera! Met het tweede nummer Here Today durft de band het tevens aan een instrumentaal neer te zetten wat ook lekker heavy begint, maar zich ontpopt naar een soort dreigend instrumentaal eerbetoon aan de instrumentale stukken die metallica vroeger nog wel eens bracht (Orion, Fade to Black)

Ook de rest van de 6 nummers halen hetzelfde goede niveau en bieden genoeg muzikaal vakmanschap om te kunnen blijven boeien. Muzikaal nieuwe paden bewandelt de band niet en er is weinig bij wat we nog niet eerder gehoord hebben. Na twee voorrondes van de metalbattle te hebben gewonnen, en daarna de publieksprijs en de derde juryprijs gekregen te hebben, lijkt het inderdaad dat de band de nodige optredens verdient heeft. Aan de kwaliteit van dit product kan het in elk geval niet liggen, vooral de fans van "de invloeden" hebben hier denk ik een, niet origineel, maar wel lekker beukschijfje aan.

score 79  out 100