Nephthys – Nephthys

Begin 2007 onstond na een roerige periode de band Nephthys uit de resten van Dominus Rectum. Na een optreden in augustus van 2007 op het dawn till dusk festival besloot de band 3 nummers uit te kiezen voor deze eerste demo.

de band komt op mij behoorlijk origineel over door slepende beuk- en grunt passages af te wisselen met instrumentale passages en gedragen, zuivere vrouwenzang a la the Gathering. ik denk dat dit misschien best vaker door bepaalde bands is gedaan, maar dan hebben ze mijn cd-speler in elk geval niet gehaald. Ik vind dit in elk geval een behoorlijk boeiende en interessante combinatie.

Waar ik echter wel benieuwd naar ben is het nieuwe materiaal, want volgens de bio heeft de band rond februari van afgelopen jaar de rest van de nummers opgenomen met vriend en gitarist van model101, Peter Geraerdts. Hopelijk komt ook dit materiaal nog voor een recensie voorbij want hoewel deze 3 nummers voor een goed beeld wat weinig zijn, is het gebodene toch ruimschoots genoeg om hier eens nader naar op zoek te gaan.

Score 82 out of 100

www.myspace.com/nephthysmusic