Inside 4 Walls

Inside 4 Walls is een band die weten waar ze voor staan. Naar eigen zeggen bestaat hun typische sound uit diverse stijlen samengesmeed tot vette songs. De band uit het Gelderse Dinxperlo ontstond in 2007 en bestaat uit vier doorgewinterde jongemannen. In 2008 hebben ze een mini-album opgenomen bestaande uit zes nummers, en die klinken helemaal niet verkeerd!

 

De Sound van de plaat is inderdaad divers. Het ene moment luister je naar beukende dubbel bass passages en het andere moment naar dromerige sfeermuziek. De invloeden zijn voornamelijk terug te vinden in (Prog) Metal en Alternatieve muziek. Er zijn op de schijf een hoop afwisselende stukken te vinden die prima in elkaar overlopen, vervelen zul je je dus niet snel.

De muzikanten laten horen dat ze lekker kunnen spelen. Vooral de drummer heeft een lekkere groove. De sologitarist schud bij het nummer “lost” een heerlijke arpeggio sectie uit z’n mouw. En de twee snarenplukkers laten horen dat ze bij meerdere stijlen kunnen overtuigen.

Hetgeen wat een beetje tegenvalt is de zanger. Op sommige momenten klinkt zijn stem echt heel goed. Het rustige nummer “Hate” is naar mijn mening veruit het beste nummer op de plaat, en dat komt mede door de overtuigende zang. Bij de andere nummers heeft de zanger vaak de neiging om meer te schreeuwen, opzich tof, maar hij haalt het vaak net niet. En dat haalt de overtuiging van de songs drastisch naar beneden. Ook de uitspraak van de Engelse teksten is af en toe wel heel erg op z’n Nederlands. Dit is begrijpelijk maar toch ietwat storend.

De plaat is met zijn 25 minuten een prima schijf geworden en ik kijk dan ook zeker uit naar een full-length album van Inside 4 Walls.