Bleeding Sunrise – Promo 2009

Over het ontstaan van Bleeding Sunrise is niet zo heel veel te vertellen. Ronnie Zoon en Niels Renne, twee gitaristen uit Kampen (Ov), besluiten een metalcore band te beginnen. Bleeding Sunrise is geboren.Ze luisteren graag naar “Heaven Shall Burn”, “As I Lay Dying” en halen uit dit soort bands hun inspiratie. 

De band wordt aangevuld met Matthijs Kootstra (vocals), René Broek(bass) en Marcel Brussen (drums, maar heeft de band inmiddels verlaten).
Al na enkele optredens verschijnt deze demo met vier tracks. Het artwork is goed verzorgd en de productie is niet slecht maar ik mis het zogenaamde “vette”geluid. Zelf karakteriseren ze hun muziek: “Killer Riffs en Brutal Breakdowns”. De riffs zijn duidelijk aanwezig, echter de breakdowns mis ik toch wel enigszins. De vocals zijn een beetje het probleem op deze demo: erg weinig afwisseling met slechts af en toe een uithaal en dat terwijl de zang (te) prominent aanwezig is. Voor de agressieve vocals moeten we wachten tot de vierde track: “Predators ’09”. Verder worden de gitaren “weggespeeld”  door de overheersende drumpartijen: de korte gitaarsolo in het eerste nummer, “Bleeding Sunrise”, is bijna niet te horen.
Ik denk dat deze band wel potentie heeft om beter te worden maar dan zouden ze misschien iets meer tijd moeten steken in nieuw werk.
Maar het was zeker geen straf deze demo te reviewen.

http://www.myspace.com/bleedingsunrise