Beyond Reproach-demo 2009

“Beyond Reproach” is een jonge Metalband uit het hoge noorden. De band laat zich inspireren door andere Groningse bands zoals:”Instil”, “Miscreants” en “Murder Manifest”.

De band probeert muziek te maken die zij zelf ook zouden beluisteren. Resultaat: een puike demo van redelijk goede kwaliteit met een mix van  Metal, Deathmetal en Grindcore.

De demo bevat vijf tracks en begint met een intro met een opbouwend karakter. Als een soort climax vormt het een naadloze overgang naar track twee: “Greed Before Reason”. De band heeft een aardige combinatie weten te vinden van Grindcore en Deathmetal. Een combinatie die in alle tracks dan weer wordt overheerst door Grindcore, dan weer door Deathmetal. Als groot pluspunt moet ik vermelden dat de band de melodie niet uit het oog verliest. Dat de heren ook nog lef hebben bewijst de outro. Een pianodeuntje na de vijfde track als je eigenlijk al dacht dat de cd afgelopen was.

Bezoek hun Myspace en overtuig jezelf dat deze jongens potentie hebben! Blijkbaar zijn er nieuwe nummers in de maak, hopelijk krijgt het artwork dan ook wat aandacht.

http://www.myspace.com/beyondreproachmetal  

Bandleden:

  • Cyril Roels, vocals
  • Elze Reitsema, drums
  • Vincent v.Dijken, guitar
  • Nick Harms, guitar
  • Sander Blok, bass