Boners Inc. – Boners Inc.

Jonge gasten zijn het, de mannen van Boners Inc. uit de omgeving van Sint -Oedenrode. Toch presenteert deze stoner/70’s/psychedelic formatie hier een full length album, in navolging van een demo uit 2007.

Lekkere gruizige stonerrock is inderdaad wat er op me afkomt als het 7 tracks tellende album begint. Wat gelijk opvalt is de ruige strot van de begin 20 zijnde zanger van de band, Gijs Habraken. Hij klinkt qua stemgeluid als een jonge Eddie Vedder, goeie stem! De rest van de band staat echter ook als een huis en legt een strakke basis voor een prima album. Nummers als: arts of magic, threat, zen, en soulburn doen je gelijk terugkeren aan de sound of the 70’s maar ook naar nieuwere bands uit een recenter verleden als KYUSS, en Fu Manchu. Gierende gitaren en lekkere over the top keyboards brengen helemaal het psychedelische sfeertje terug, zeer knap gedaan.

Gezien de leeftijd van de mannen, allemaal in de buurt van de 20, gaat dit zeker een band zijn die de liefhebbers van dit genre in de gaten moeten gaan houden, want met dit eerste volledige werkstuk geven ze een visitekaartje van formaat af. Zelf checken en een indruk op doen kan hier: www.bonerinc.nl of www.myspace.com/bonersinc