Effe luisteren December 2010

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Deze maand toont Holy Grail zich uiterst waardig, middels het nieuwe album ‘Crisis In Utopia’. Van dat album staat “My Last Attack” online. www.myspace.com/holygrail
 • Met het nieuwe ‘Dead New World’ overtreft Ill NiÑo met speels gemak zijn laatste releases. “Against The Wall” en afsluiter “Scarred”, die online staan, zijn daar twee klinkende voorbeelden van. Van eerstgenoemd nummer staat ook een making-of-the-video gepost in het nieuwste blog. De betreffende clip verschijnt spoedig op het web. www.myspace.com/illnino
 • Stonerfans moeten Asylum On The Hill zeker eens checken. De band rond Hermano-gitarist Dave Angstrom bracht vorige maand het debuut ‘Passage To The Puzzle Factory’ uit. Deze stonerplaat van de bovenste plank verhaalt over een narcoticaboerderij die echt heeft bestaan. Op MySpace staan zes nummers, waaronder albumopener “I Got You” en het meesterlijke “Go Tell It On The Mountain”. www.myspace.com/asylumonthehill
 • De titeltrack van God Dethroned’s nieuwste werkstuk ‘Under The Sign Of The Iron Cross’ is te streamen via onderstaande link. www.myspace.com/villavampiria
 • Altijd al eens een Bad Religion-marathon willen houden? Dat kan via onderstaande link. Daar hebben de sympathieke punkers maar liefst vijftien albums ter beluistering gezet. Dat zijn alle studioalbums van de band. Deze worden tevens herdrukt op rood vinyl in een gelimiteerde box samengebracht. Box: www.kingsroadmerch.com/bad-religion Stream: http://www.spinner.com/new-releases#/9
 • Deze maand zorgde het relatief onbekende Malrun voor een verrassing in de soundcheck en is ‘Beauty In Chaos’ terecht tot Eremetaal uitgeroepen. De Deense band is bij uitstek geschikt voor liefhebbers moderne rock en metal. Beluister een aantal tracks op de MySpace. www.myspace.com/malrundk
 • Natuurlijk, thrashfans konden dit jaar hun al hart ophalen met uitstekende releases van Death Angel, Exodus en Forbidden, maar Flotsam And Jetsam heeft zo mogelijk een nóg betere plaat gemaakt. ‘The Cold’ is misschien wel hun beste album ooit. Ga even luisteren en overtuig jezelf met het titelnummer en “Take”. www.myspace.com/fandj

FF KIJKEN

 • De bebaarde beroepsgekken van Valient Thorr hebben een video opgenomen van het aanstekelijke “Double Crossed”, van het laatste album ‘Stranger’. Aanschouw zelf hoe de hardrockers en gestoorde fans er op eigenzinnige manier een (bloederig) feest van maken. YouTube-zoekterm: Valient Thorr, Double Crossed
 • Tijdens een optreden van Alter Bridge in Stockholm werd het publiek verrast met een gastoptreden van Slash tijdens “Rise Today” van het album ‘Blackbird’. Tijdens de solotoer van Slash werd het nummer ook al gespeeld met AB-frontman Myles Kennedy. YouTube-zoekterm: Alter Bridge, Slash, Stockholm
 • ‘Diamond Eyes’ van Deftones ontsteeg het niveau van zijn meest recente voorgangers moeiteloos. Dat onderstreept de nieuwe clip van “You’ve Seen The Butcher”. Kijk zelf en ontdek waarom dit op internet veelvuldig wordt genoemd als dé video van het jaar. Buiten Deftones om werkt zanger Chino Moreno samen met gitarist Shaun Lopez (Far). Op woensdag 24 november treedt Deftones met Coheed & Cambria op in 013 in Tilburg. YouTube-zoekterm: Deftones, You’ve Seen The Butcher
 • Helloween bewijst met de nieuwe plaat ‘7 Sinners’ dat het tot de top van de metal behoort, en dat laten de Duitsers horen in “Are You Metal?” YouTube-zoekterm: Helloween, Are You Metal
 • Zakk Wylde is fan van kungfu-legende Bruce Lee en dat is te zien op het beste nummer van Black Label Society’s laatste plaat ‘Order Of The Black’. Verkleed als Lee (uit de film ‘Death Game’) gaat hij, compleet met pruik en geel pak, een legioen tegenstanders te lijf in “Overlord”. Via iTunes brengt de band op 23 november een kerstsingle uit, een bewerking van “The First Noel”. Dat is een eeuwenoud, traditioneel nummer, door de jaren heen al vertolkt door tientallen andere artiesten. YouTube-zoekterm: Black Label Society, Overlord

FF DOWNLOADEN

 • De heavy metallers van White Wizzard, die eerder dit jaar het aanstekelijke album (met toepasselijke naam) ‘Over The Top’ uitbrachten hebben de Dio-cover “We Rock” opgenomen. Na het invullen van je e-mailadres wordt de track je toegezonden. Het nummer is een ‘B-side’ van de nieuwe single “Shooting Star”. Op beide nummers zingt de nieuwe zanger Peter Ellis. http://earache.com/we_rock
 • Van Firewind’s nieuwe album ‘Days Of Defiance’ kun je ‘The Ark Of Lies’ downloaden. Geile riffgeörienteerde power metal van de bovenste plank! Voor de ins en outs surf je naar onderstaande links. www.centurymedia.com/specials/firewind