HELL CITY – here comes the sin

alt

 

 

De eerste punten zijn natuurlijk al binnen als ik de originele demo titel zie die de band heeft uitgekozen, erg origineel!! Hamvraag blijft natuurlijk of de muziek dat ook is…..

 

De demo opent met een onheilspellend introotje wat overgaat in het titelnummer. Eeen lekkere heavy metal riff waar de band verder de nodige invloeden uit diverse genres heeft verwerkt (stoner, blues). Daarnaast is het een band die ook haar klassiekers kent, ik hoor met name bands als Iron Maiden en Metallica in de muziek terug. Venijnige riffs, strak drumwerk en goede zang, tezamen met de toch boeiende invloeden maken dit tot een veelbelovend debuut. Persoonlijk valt bij mij de track Hell City positief op, Heerlijk beukwerk!!! De band heeft de afgelopen periode noodgedwongen gezocht naar een nieuwe vocalist en schijnt deze ook gevonden te hebben, dus hopelijk weer snel nieuw materiaal!!

 

Tracks:

-here comes the sin

-silence raging silence

-needlework

-first degree

-hell city

 

www.myspace.com/hellcityonline