CD van de maand April 2011

EDEN’S CURSE

Trinity

(AFM/Rock Inc./Bertus)
www.myspace.com/edenscurse
Ron Willemsen
93

 

 

Was ik al te spreken over de vorige CD van Eden’s Curse (‘The Second Coming’), met ‘Trinity’ heeft het gezelschap me definitief overtuigd. Spetterend gitaarwerk van Thorsten Koehne, loepzuivere vocalen van Michael Eden, een solide ritmesectie (drummer Pete Newdeck en bassist en belangrijkste schrijver Paul Logue), memorabele koortjes en bovenal perfect gearrangeerde en geproduceerde nummers. Nieuwe toetsenist Alessandro Del Vecchio (o.a. Glenn Hughes) voegt waar nodig fraaie, bombastische orkestrale partijen toe, waardoor Eden’s Curse af en toe zelfs richting prog gaat. Afwisseling is troef, van stevige opener ”Trinity“ tot het afsluitende ”Rock ‘N’ Roll Children“. Het catchy ”Saints Of Tomorrow“ gaat een liveknaller worden, terwijl Eden’s Curse net als op de vorige CD ook nu weer een aantal grote namen als gasten heeft weten te strikken. Zo verzorgt Dream Theater-zanger James LaBrie de achtergrondvocalen op de hele plaat en zingt hij met Michael Eden het melodieuze duet ”No Holy Man“ (waar LaBrie klinkt als in Dream Theaters glorietijd), terwijl Andi Deris te gast is op het ongekend heavy ”Black Widow“. De gaaf opgebouwde ballad ”Guardian Angel“ wordt ingeleid door een dito instrumentaal toetsenstukje en hier blijkt ook dat Eden over een werkelijk veelzijdige stem beschikt: gevoelig waar nodig, heavy waar het kan. ‘Trinity’ staat vol juweeltjes, zoals het snelle (beetje Rainbow-achtige) ”Can’t Fool The Devil“, de melodieuze kraker ”Rivers Of Destiny“ of het epische ”Jerusalem Sleeps“. Zelfs de ode aan Ronnie James Dio, door middel van de cover ”Rock ‘N’ Roll Children“ is er één om in te lijsten. ‘Trinity’ is nu al verzekerd van een plek in mijn jaarlijst.