5 JARIG BESTAAN VAN BRAINSTORM FESTIVAL

BRAINSTORM FESTIVAL gaat de vijfde ronde in op 2 & 3 NOVEMBER 2012! Dit is het eerste jubileum voor ons culturele rock- en metalfestival. Mis de geweldige bands niet die op deze vijfde editie gaan spelen!

Uiteraard is als locatie wederom gekozen voor club GIGANT in Apeldoorn, waar we zowel het hoofdpodium als de theaterzaal gebruiken. Het programma zal dit jaar nog spectaculairder zijn met een mix van gevestigde namen en nieuw talent. Uiteraard ontbreekt de expositie niet.

De eerste bands die wij introduceren zijn de mighty death/black dinosaurs CRIMSON MOONLIGHT uit Zweden en de Nederlandse gothic-metal verrassing NEMESEA.

Nemesea is een Nederlandse symfonische gothic metalband met pop/rock-invloeden.

In 2002 werd de band opgericht door twee studenten aan het Groningse conservatorium. Gedurende vrijwel de gehele Decipher-tour in 2003 stond Nemesea in het voorprogramma van After Forever. De band bracht in 2004 haar debuutalbum Mana uit (de magische kracht van dingen, gegeven door de goden).

Hierna deden ze mee aan het internationale concept SellaBand, waarmee de fans aandelen in hun favoriete bands kunnen kopen. De band bereikte op donderdag 2 november 2006, als eerste band het bedrag van $50.000. Dit gebeurde in minder dan drie maanden. Hiermee ontsteeg Nemesea alle verwachtingen, zelfs van die van de SellaBand redactie, die het op zijn vroegst 15 november, en op zijn laatst voor het eind van dat jaar hadden verwacht. Het gevolg was het album In Control, dat uit kwam in juni 2007.

Crimson Moonlight is een unblack metalband uit Zweden.

Crimson Moonlight begon in 1997 met de intentie om slechts één old school black metaldemo te maken en één optreden te geven en daarna weer uit elkaar te gaan. Deze demo is gekomen, namelijk Glorification of the Master of Light en ook het optreden kwam wel degelijk. Alleen zijn ze daarna niet uit elkaar gegaan, maar brachten in 1998 het album Eternal Emperor uit, waarna nog meer albums volgden.

Crimson Moonlight kwam eerst onder het label “Rivel Records” en bracht daar drie verschillende albums uit. Daarna kwamen ze, in 2006, onder het label “Endtime Productions”, waar ze de ep In Depths of Dreams Unconscious uitbrachten. Deze kwam uit in 3 verschillende versies.

Aan de line-up worden de komende maanden nog 13 bands toegevoegd, en uiteraard werken we aan een mooi programma voor de theaterzaal met interviews, akoestische optredens, debat en fun!