Effe luisteren April 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • DRAGONFORCE, met nieuwe zanger MARC HUDSON, biedt het nieuwe nummer ”Fallen World“ aan op www.metalhammer.co.uk. Het staat ook op de ‘The Power Within’, dat 15 april uitkomt.
 • MAX CAVALERA was zo onder de indruk van Ridley Scotts filmprent ‘Gladiator’ dat hij het aanstekelijke ”Gladiator“ schreef. Dit gaat ongetwijfeld een livekraker worden, dus luisteren is verplicht. soundcloud.com/roadrunner-usa/soulfly-gladiator
 • Het is een tijdje stil geweest rondom metalcoreband GOD FORBID, maar het vijftal komt er weer aan. Nieuw gezicht is gitarist MATT WICKLUND die eerder bij HIMSA en WARREL DANE speelde. Het zesde album ‘Equilibrium’ verschijnt op 26 maart. ”Don’t Tell Me What To Dream“ is op het net gezet als audiotrack. YouTube-zoekterm: God Forbid, Don’t Tell Me
 • THE MONOLITH DEATHCULT heeft getekend bij boekingskantoor TMR Promotions en gaat de podia weer onveilig maken. Dat doen ze dan met de nieuwe gitarist; IVO HILGENKAMP van V666. Later dit jaar verschijnt via Season Of Mist de nieuwe plaat ‘Tetragrammaton’. Een voorproefje in de vorm van ”Gods Amongst Insects“ is hier te beluisteren: http://soundcloud.com/tmdchq/tetragrammaton_recordingssessi
 • Benieuwd naar de nieuwe HIGH ON FIRE? ‘De Vermis Mysteriis’ verschijnt pas op 23 april, maar het derde n ummer van de plaat, ”Fertile Green“ is al vrijgegeven. www.highonfire.net
 • Massacre Records heeft fonkelnieuwe nummers van tientallen bands zoals ZERO DEGREE, EYE BEYOND SIGHT en SEVEN ENDS te luister gezet. www.massacre-records.com

FF KIJKEN

 • Het Amerikaanse HALESTORM, heeft de eerste clip klaar van het binnenkort te verschijnen tweede album ‘The Strange Case Of…’. Luister en kijk naar ”Love Bites (So Do I)“. YouTube-zoekterm: Halestorm Love Bites
 • Het Zweedse Dark Tranquillity is nog volop bezig met de promotie van ‘We Are The Void’ uit 2010. Om nog meer aandacht te genereren hebben ze een mooie sfeervolle video geschoten bij een van de beste songs van het album, ”In My Absence“. YouTube-zoekterm: Dark Tranquillity, In My Absence
 • De thrashers van IZEGRIM hebben een videclip opgenomen voor ”Victim Of Honor“. Screamer Marloes beleeft hier een pikant avontuurtje met haar medespeelster. ANNIHILATOR’s JEFF WATER: ”Wow! Intense ending, cool storyline!“ FLOTSAM & JETSAM’s ERIC KNUTSON: ”Really fuckin’ cool video!“ www.izegrim.nl
 • Goudkeeltje Jeff Scott Soto heeft een nieuwe soloplaat gemaakt vol melodieuze rock die helemaal om zijn zangkwaliteiten is opgebouwd, ‘Damage Control’ getiteld. Van ”Look Inside Your Heart“ is een passende video geschoten. YouTube-zoekterm: Jeff Scott Soto, Look Inside

FF DOWNLOADEN

 • MELVINS bracht 13 maart een gratis download-EP uit, genaamd ‘Scion A/V Presents: The Bulls & The Bees’. www.facebook.com/scionav
 • 19 brute metaltracks zijn gratis af te halen op de Facebook-pagina van Bastardized Recordings. Het draait om het serieuzere beukwerk van beenharde groepen zoals Purification, Dying Humanity, Catalepsy en We Are The Damned. www.facebook.com/Bastardizedrec