Paradise Lost headliner Into the Grave 2013

 

Paradise Lost headliner Into the Grave 2013

De Britse metalband Paradise Lost is op zaterdag 10 augustus 2013 dé grote publiekstrekker van het Leeuwarder metalfestival Into The Grave. Al een kwart eeuw trekt deze band wereldwijde aandacht met melodieuze death en doom en is nu door de festivalorganisatie vastgelegd voor een exclusieve Nederlandse festivalshow. Naast Paradise Lost zijn ook DevilDriver, Jungle Rot […]

Paradise Lost is al bijna vijfentwintig jaar van onschatbare waarde voor de death-, doom- en gothicmetal. De dertien albums die het Britse vijftal sinds 1988 maakte, zijn daar het bewijs van. Platen als ‘Icon’, ‘Draconian Time’ en ‘One Second’ zijn stuk voor stuk uitgegroeid tot klassiekers in hun genre. Het Friese metalfestival Into the Grave is het enige Nederlandse festivalpodium waar Paradise Lost in 2013 speelt en daar is de organisatie maar wat trots op.

Ook de succesvolle Amerikaanse deathmetalband DevilDriver, gevormd rondom ex-Coal Chamber-zanger Dez Fafara, komt in de zomer van 2013 naar Leeuwarden. DevilDriver tourde de afgelopen jaren in het voorprogramma van acts als Slayer en Iron Maiden en hun groovy melodieuze deathmetalmuziek was zelfs al te horen in de videogame ‘Rock Band’ en in de Comedy Central-serie ‘Scrubs’.

Behalve Paradise Lost en DevilDriver zijn ook de Amerikaanse deathmetalband Jungle Rot en de Belgische female-fronted thrashband Bliksem aan het programma toegevoegd. In totaal spelen acht bands op Into The Grave, meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Voorverkoop

De voorverkoop is inmiddels begonnen en de entree bedraagt tot 1 februari 2013 €6,66. Daarna kost een kaart €10,-.

Tickets zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Free Record Shop en Van Leest. Uiteraard kunnen kaarten ook online besteld worden via deze website. Aan de kassa van het festival kosten de kaarten €15,-.