Effe Luisteren Maart 2013

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • Wil je horen hoe ANTHRAX eer betuigt aan RUSH? ”Anthem“ staat op de EP ‘Anthems’ (release: 22 maart) waarop nog vijf covers staan van: THIN LIZZY, AC/DC, BOSTON, CHEAP TRICK en JOURNEY. www1.rollingstone.com/hearitnow/player/anthrax1.html
  • Speciaal voor de 100e editie van het Sweden Rock Magazine hebben de grootmachten CANDLEMASS en ENTOMBED een nummer van elkaar gecoverd. De eerste heeft ”To Ride, Shoot Straight And Speak The Truth“ van Entombed onder handen genomen, en andersom is dat ”Black Dwarf“. YouTube-zoekterm: Entombed, Candlemass
  • De Friese doorhakkers van ENRAGED hebben een nieuwe plaat uit: ‘It’s Your Fear That Feeds Their Power’. Op deze brok energie zijn ook de topgitaristen JAMES MURPHY, ANDY LAROCQUE, CHRISTOFER MALMSTROM en JENS VAN DER VALK te horen. YouTube-zoekterm: Enraged, Confused

FF KIJKEN

  • Vanwege haar werkzaamheden bij NIGHTWISH wordt de release van het nieuwe REVAMP-album opgeschoven naar de herfst. Niettemin dook FLOOR JANSEN half februari de studio in om haar vocalen op te nemen. Bekijk via onderstaande link een interview met haar aan de hand van fanvragen. www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=89050
  • DREAM THEATER zit in de studio om zijn tweede album met drummer MIKE MANGINI op te nemen. Ondertussen zit ‘Live At Luna Park’ eraan te komen, die in mei op 2DVD’s, Blu-ray en 3CD’s wordt verwacht. De registratie werd gemaakt tijdens de twee optredens in Buenos Aires. Bekijk de trailer op www.dreamtheater.net
  • Op 13 februari postte ALICE IN CHAINS de volgende boodschap op hun Facebook-pagina: ‘Onze nieuwe albumtitel is een anagram van de letters H V L E N T P S U S D A H I E E O E D T I U R R’. De oplossing: ‘The Devil Put Dinosaurs Here’. De band heeft inmiddels een clip voor het nieuwe ”Hollow“ klaargezet. www.youtube.com/uses/aliceinchainsVevo

FF DOWNLOADEN

  • MESHUGGAH geeft in samenwerking met de website www.theprp.com hun nieuwe EP ‘Pitch Black’ gratis weg. Om de drie nieuwe, loodzware, technisch groovende stampers (inclusief liveopnamen van Distortion Fest) te bemachtigen moet je, in ruil voor een abonnement op de nieuwsbrief, wel je emailadres afstaan. Voor de exact link zoek je op de site op de bandnaam.