Eerste namen bekend Brainstorm Festival 2013

Het lange wachten wordt dan eindelijk beloond: de eerste namen voor het Brainstorm Festival 2013 zijn bekend. Tegelijkertijd begint de voorverkoop voor ons culturele rock, hardcore en metalfestival, dat op vrijdag 1 en zaterdag 2 november wordt gehouden in Gigant, Apeldoorn. Zowel dagkaarten als weekendtickets zijn beschikbaar!

Na een uitverkochte show in 2011 keert THEOCRACY (USA) eindelijk terug om hun progressieve power-metal met ons te delen. De band heeft de laatste tijd flink aan de weg getimmerd, met een optreden tijdens ProgPower USA en het nieuwe album ‘As The Worlds Bleeds’ als opvallendste wapenfeiten. Exclusieve show in Nederland!

Benea ReachDe stijgende lijn die BENEA REACH (NO) direct na hun debuut inzette, wordt voorgezet op het nieuwe album ‘Possession’ dat dit jaar is uitgebracht bij het gerenommeerde Spinefarm Records. Het lijkt de definitieve doorbraak te worden voor de Noorse progressieve death-metal /metalcore band, die ooit werd opgericht door ex-leden van Selfmindead en Extol. Dit exclusieve optreden in Nederland belooft groots te worden!

Ook voor het eerst op Nederlandse bodem te zien is REINXEED (SE), de succesvolle Zweedse power-metalband waarin een hoofdrol is weggelegd voor zanger en meestergitarist Tommy ReinXeed. In eigen land is hij een nationale bekendheid sinds zijn Swedish Hitz Goes Metal, waarmee nummers van Abba, Ace Of Base en Roxette in een metaljasje worden gegoten. De band brengt de nieuwe gothic-metal band MY ENDLESS WISHES (SE) mee naar het Brainstorm Fest.

De heren en dame van ANTIDEMON (BRA) timmeren gestaag aan de weg met hun brute death-metal. Jaar in jaar uit touren zij door Europa, maar nu pas maken zij hun debuut in Nederland. Als bijzondere smaakmaker zou zomaar STARTLED BY SILENCE (NL) uit de bus kunnen rollen. Veelbelovende band die op knappe wijze metalcore, gothic-metal en black-metal tot één geheel smeed.

Het jaarlijkse theaterprogramma kent alvast twee alleraardigste ingrediënten. Zo treedt singer-songwriter en 3FM-ster RACHÈL LOUISE (NL) op met prachtige luisterliedjes, die worden voorzien van een gezonde dosis humor. Daarnaast is iedereen uitgenodigd om spontaan een bijdrage te leveren aan het KONINGSLIED, waarvan tijdens het Brainstorm Festival een grunt-versie wordt neergezet. Als dat niet koningswaardig is…

Het Brainstorm Festival is een cultureel rock, hardcore en metalfestival, met een keur aan (inter)nationale artiesten. 15 bands zijn te zien in de grote zaal van podium Gigant, terwijl in het bijbehorende theater een aparte programmering plaatsheeft. Daarnaast is er jaarlijks een expositie te bewonderen en kun je cd’s en merchandise aanschaffen op de metalmarkt. Koop nu je tickets en beleef dit feest!