CD van de Maand november 2023

SORCERER

Reign Of The Reaper

(Metal Blade Records)
Sjak Roks
88

Een kleine drie jaar na het heerlijke ‘Lamenting Of The Innocent’ komt het Zweedse Sorcerer met dit inmiddels vierde studioalbum ‘Reign Of The Reaper’ op de proppen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: als je van kwalitatief hoogstaande traditionele metal houdt is ‘Reign Of The Reaper’ verplichte kost! Alle acht nummers worden gekenmerkt door imposante riffs van de gitaartandem Kristian Niemann/Peter Hallgren, die de nummers ook nog eens extra opleuken met inventieve en fris klinkende solo’s. Tesamen met de heavy fundering, gelegd door drummer Richard Evensand en bassist Justin Biggs, zorgt dit voor een bijzonder onderhoudende plaat waar de klasse van af druipt. Daar komt nog bij dat topzanger Anders Engberg met zijn krachtige stemgeluid het toch al uitstekende songmateriaal naar een nog hoger niveau weet te tillen. Nummers zoals opener „Morning Star”, de doomy titeltrack „Reign Of The Reaper” en het melancholische „Eternal Sleep” zullen het metalhart van menig headbanger een stuk sneller doen slaan, al dient er meteen bij te worden vermeld dat de overige nummers hier kwalitatief niets voor onder doen. Sterker nog, het vierde album van onze Zweedse vrienden is van begin tot eind van extreem hoog niveau en vertoont geen enkel zwak moment. En dat is tegenwoordig vaker uitzondering dan regel.